Kroppen som territorium

Paula Morales, 1-6

California-basert kunstner, opprinnelig fra Quetzaltenango, Guatemala. Hun jobber med forskjellige medier inkludert illustrasjon, digital kunst, design og medisinplanter i tillegg til kreativ akkompagnement. Med en master i kunst og teknologi fra San Francisco Art Institute er yrket hennes faktisk fotografering, men hun jobber på en tverrfaglig måte og har en bred interesse for redaksjonelle portretter. paula-morales.com

 

Ukjent kunstner, 7

I april 2017 ble lovforslaget «Lov 5272, Loven om beskyttelsen av livet og familien» fremmet i Guatemala. Loven vil kriminalisere all form for abort, også spontanabort, og likekjønnet ekteskap. I mai 2019 møtte flere hundre mennesker opp utenfor kongressbygningen i Guatemala by for å demonstrere mot den nye loven. Samme dag samlet den guatemalanske kongressen seg for å stemme over lovforslaget. Dette skulle være den siste høringsrunden før loven ble godkjent. Etter mange timer med trommer, sang, appeller og kamprop utenfor kongressen, ble det kjent at høringen ble utsatt på ubestemt tid.

 

Sindy García, 8

«Jeg liker at kunsten min provoserer. Jeg tror kunst er til for å kommunisere og uttrykke noe, jeg tror at kunsten kommuniserer beskjeden bedre når den provoserer enn når den behager. Jeg fokuserer på selvbestemmelse over kroppene våre, å forsvare dem, retten til å bestemme, kreve og vise respekt.»

 

Lucia Ixchiu, 9

Del av det feministiske kollektivet Mujeres en Movimienta. «Jeg er en urban urfolkskvinne, født i Totonicapán, jeg identifiserer meg som en etterkrigskvinne, jeg tror på at kunsten kan endre historien og verden, jeg har ledet kulturarrangementer siden jeg var 13 år, jeg jobber for å demokratisere studentarenaer sammen med gruppa Usac Es Pueblo. Grunnlegger av Festivales Solidarios.»

 

Ale Bara, 10-12

Guatemala-basert kunstner med arbeider fra hele verden. Med erfaring fra da hun bodde i Trondheim, New York City, Mombasa og Taipei, tegner og maler hun sine sære karakterer, inspirert av folk fra gatene, med lidenskap og humor, på alt fra gatevegger til lerret. Arbeidene hennes er blitt stilt ut i El Salvador, Taiwan, England, Mexico, Tyskland, India, USA og Canada i tillegg til Guatemala – også Australia, Filippinene og Sveits når man inkluderer veggmalerier på oppdrag. alebarahona.com

Date: